Foto: Willem Eelman

Opgeruimd Leusden start nieuwe campagne

Leusden - Opgeruimd Leusden heeft, in samenwerking met de gemeente Leusden, de eerste aanvullende prullenbak geplaatst op een van de parkeerterreinen bij het Burgemeester Buining Sportpark. Dit om het zwerfafval op de parkeerterreinen en tussen de struiken te verminderen. Uiteindelijk komen er tien prullenbakken te staan bij beide parkeerterreinen.

Elke week weer wordt er op de verschillende locaties de Bavoortseweg volop getraind. Er worden wedstrijden gespeeld en activiteiten georganiseerd en bezocht. Waar mensen komen is afval. En afval dat hoort in de afvalbak. Diverse verenigingen en het zwembad zorgen al regelmatig voor het verwijderen van (zwerf)afval op hun eigen terreinen. Op de openbare parkeerterreinen, die met name in de weekenden intensief gebruikt worden, is met regelmaat veel zwerfafval te vinden. Voor Opgeruimd Leusden een reden om samen met de betrokkenen dit probleem aan te pakken. Binnen een aantal weken staan er aanvullende afvalbakken in het Burgemeester Buining Sportpark. Komende periode zal Opgeruimd Leusden samen met de gemeente, verenigingen en bedrijven gelegen aan deze parkeerterreinen, de ‘gouden regels’ voor een schone sportomgeving ondertekenen. Met de ondertekening van dit convenant bevestigen alle betrokken partijen dat zij zich actief gaan inzetten voor een schone sportomgeving.

Geschat wordt dat er jaarlijks 50 miljoen kilo zwerfafval op straat ligt. Dit is slecht voor mens en dier. Het opruimen van dit afval kost jaarlijks miljoenen euro’s. Afval op straat en in het groen vergaat vaak heel traag. Kauwgom vergaat pas na minstens 20 jaar, een aluminium drankblikje vergaat nauwelijks. Als je je dat bedenkt, dan bedenk je je toch geen moment en gooi je je afval in de prullenbak.

Volg e.a.a.ook op www.opgeruimdleusden.nl.

Meer berichten
Nieuwste reacties