Theo en Nika zijn benieuwd naar wat er in de toekomst nog meer op hun pad komt. Ze zijn namelijk nog lang niet klaar met hun sportschool. (Foto: Quirine van Mourik)
Theo en Nika zijn benieuwd naar wat er in de toekomst nog meer op hun pad komt. Ze zijn namelijk nog lang niet klaar met hun sportschool. (Foto: Quirine van Mourik) (Foto: Quirine van Mourik)

'De sportschool is ons tweede thuis'

Het zal weinig Leusdenaren zijn ontgaan. Theo Meijer Sport bestaat 25 jaar. Dit werd gevierd met een receptie voor alle relaties en een groot feest voor de leden. Theo en Nika Meijer vonden het fantastisch te zien hoeveel TMS voor anderen betekend heeft. Maar wat heeft de sportschool al die jaren voor Theo en Nika zelf betekend? Hoe houdt je al die jaren samenwerken vol?

door Quirine van Mourik

Leusden - Het begon in 1993 met wat lesjes van anderen over te nemen in sportzalen. Theo deed nog op topniveau aan judo en Nika werkte in de bejaardenzorg en danste in showgroepen. "Het was heel leuk om je eigen man te zien lesgeven aan de kindjes, maar wel zwaar," aldus Nika. "Ik werkte in de bejaardenzorg, danste en was zwanger. We moesten keuzes maken.'' ''Daarbij was ik veel op reis voor judo, eerst als sporter en later als bondscoach," vult Theo aan. "De eerste zes, zeven jaar met Rodi heb ik geen avond thuis gegeten. Dat moest minder, we deden de sportschool samen, dus dat gingen we thuis ook doen." Theo en Nika wisten een leefritme te vinden waarin alles een plek kreeg. Ook de sportschool werd steeds completer. Na een tijd heen en weer racen tussen gymzalen werd Theo Meijer Sport in de ogen van Theo en Nika een echte sportschool. Ze huurden een eigen stek aan de Larikslaan met een kantine. Ruim tien jaar werkte het echtpaar hier aan hun visie op sportbeleving. In mei 2005 deden ze een sprong in het diepe en kochten het huidige pand. "De eerste jaren waren heel goed," zegt Theo, "maar in 2010 sloeg de recessie toe en hebben we vijf jaar hard moeten knokken om het hoofd boven water te houden. Achteraf een goede leerschool. Gelukkig hebben we altijd een hele stabiele club gehad. Een goede basis en heel prettig dat je daarop kan leunen. Veel klanten komen al jaren bij ons en we hebben een geweldig team." "De sportschool is ons tweede thuis," zegt Nika. "Het is een voorrecht om mensen zoveel jaren te begeleiden. We hebben veel vrienden gemaakt," zegt Theo. "Het kost veel tijd, maar je krijgt er zoveel voor terug." "Maar thuis is ook thuis," zegt Nika. "Theo is daar heel duidelijk in. Niet thuis over de zaak praten. "Dat is de basis," vindt Theo, "en de dingen samen doen." "Dat heeft hij wel moeten leren hoor," lacht Nika. "Ik was eerst altijd 'de vrouw van'. Judo kwam op één en ik was altijd tweede." "Nu weet iedereen niet beter dan dat wij samen een team zijn," stelt Theo. "We overleggen over alles en zitten heerlijk in onze rol in een multifunctioneel centrum. Lesgeven laten we steeds meer over aan de jonge gasten, maar er worden nog steeds plannen gesmeed voor de toekomst. Wij zijn nog lang niet bezig met afscheid nemen!"

Meer berichten
Nieuwste reacties