Mayke Meewis en Ruud Oeben zijn er zondag 4 februari natuurlijk bij in het Kunstcafé. (Foto: Ad Verploegh)
Mayke Meewis en Ruud Oeben zijn er zondag 4 februari natuurlijk bij in het Kunstcafé. (Foto: Ad Verploegh)

Kunst in keramiek en op doek

Tot 17 maart worden schilderijen van Ruud Oeben en keramiek van Mayke Meeuwis tentoongesteld in de foyer van Theater De Tuin.

Leusden - Mayke Meewis woonde zeven jaar in Zuid-Afrika. Daar raakte zij geïnspireerd en gefascineerd door de kleurrijke beelden, geometrische vormen en gravures van het land. Vanaf dat moment is het werken met klei haar passie geworden. In eerste instantie werkte ze met de draaischijf, maar langzamerhand richtte zij zich meer op handgevormde objecten. Sinds haar terugkeer in Nederland laat zij zich inspireren door materialen die zij vindt op markten en in de natuur, en vervolgens verwerkt in haar ontwerpen. Bij het werken aan haar beelden en door het observeren van de vormen die ontstaan, gaat Mayke op zoek naar andere materialen die spanning in haar ontwerpen brengen. Ze verwerkt glazuren, metaal en hout. Haar werk is nu soberder van kleur en prachtig in zijn eenvoud. Ze volgt nog steeds cursussen om haar techniek verder te verfijnen. Mayke wordt regelmatig uitgenodigd om te exposeren en heeft inmiddels een indrukwekkende lijst van exposities achter haar naam staan.

Ruub Oeben werkte na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming jaren als docent creatieve vakken. Vanaf 1990 heeft hij zich gestort op het schilderen en heeft inmiddels vele exposities op zijn naam staan. Zijn schilderijen zijn meestal heel groot, afmetingen van 4x10 m zijn geen uitzondering. Ruuds werk is vaak emotioneel geladen. Hij laat zich leiden door zijn eigen ervaringen op het gebied van eenzaamheid, verdriet, angst en machteloosheid. Deze universele thema's zet hij op zeer persoonlijke wijze op doek. Zijn werk is expressionistisch en kleurrijk. Op de expositie in Theater De Tuin exposeert Ruud met 20 nieuwe, kleinere schilderijen die nog niet eerder geëxposeerd zijn. Deze schilderijen maakt hij als voorbereiding op de uiteindelijk te schilderen grote doeken. Hiermee laat hij de bezoeker zien hoe zijn schilderijen tot stand komen. Met allerlei stukjes papier uit verschillende bladen en kranten maakt hij als het ware een collage en van daaruit ontstaat het idee voor het uiteindelijke schilderij.

Tijdens het Kunstcafé op zondag 4 februari van 14.00-17.00 uur in Theater De Tuin aan De Smidse 1b kunt u na de officiële opening van de expositie onder het genot van een hapje en drankje kennis maken met de kunstenaars. De muzikale omlijsting van deze middag wordt verzorgd door de 3-koppige coverband Route 28. De expositie is te zien tot 17 maart, tijdens openingsuren van het loket op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00-15.00 uur en rondom de theatervoorstellingen.

Meer berichten
Nieuwste reacties