De selectieleden van Gymnastiekvereniging Impala kunnen binnenkort in de nieuwe turnhal verder bouwen aan de toekomst. (Foto: Hetty Heijne)
De selectieleden van Gymnastiekvereniging Impala kunnen binnenkort in de nieuwe turnhal verder bouwen aan de toekomst. (Foto: Hetty Heijne) (Foto: Hetty Heijne)

Impala viert dubbel feest

Gymnastiekvereniging Impala is een wel bekende vereniging in Leusden en omgeving. De vereniging is - vijftig jaar geleden - op 30 januari 1968 officieel opgericht. Toen kon je er alleen turnen en ritmische gymnastiek beoefenen, nu kun je bij Impala ook terecht voor Dans, Trampoline , 50+ gymnastiek, Senioren+ gymnastiek, Freerunnen en het Nijntje-beweegprogramma.

LEUSDEN - 2018 is voor Gymnastiekvereniging Impala een dubbel feestelijk jaar; ze bestaat 50 jaar én krijgt haar eigen turnhal in Leusden. Vanwege het jubileum staat 2018 geheel het teken van thema 'Toen en Nu' en is er in juli een groot feest gepland. "In 50 jaar is er veel veranderd", vertelt Daan van Westen, voorzitter van Impala. "De sport is veel uitdagender geworden, de eisen van de bond zijn hoger en de motorisch ontwikkeling van kinderen is een steeds grotere rol gaan spelen. De laatste jaren hebben we Free Runnen en Dans aan ons programma toegevoegd en daarnaast zijn we bezig met een 'Beweegplan'.'' Dit plan heeft te maken met de met de verdere ontwikkeling van de vereniging waarbij Impala, naast uitbreiding, meer voor de maatschappij wil betekenen.

Het nieuwe sportcomplex op het Burgemeester Buiningpark is bijna klaar en begin maart is de opening. Voor de vereniging betekent dit het verenigingsgevoel op één centraal punt, waar (bijna) alle lessen, wedstrijden en andere leuke evenementen gegeven gaan worden.''We zijn druk bezig de nieuwe turnhal in te richten. De vereniging investeert natuurlijk zelf hierin, maar het afgelopen jaar hebben de leden met diverse acties geprobeerd geld in te zamelen; Met de Grote Clubactie hebben we maar liefst 2130 loten verkocht, waardoor een mooi bedrag bij elkaar is gespaard. We hebben een donatie gekregen van AFAS Software waar we heel blij mee zijn en we organiseren een sponsordiner op 19 februari In samenwerking met Bistro Bling. Daarnaast hebben we de actie 'Laat ons veilig vallen'. Dit heeft te maken met de redelijk unieke blokkenbak (valkuil) in de nieuwe turnhal, zodat leden hun oefeningen kunnen trainen en veilig kunnen landen. Deze valkuil moet natuurlijk gevuld worden met heel veel schuimblokken. Alle leden proberen daarom kleine blokjes te verkopen voor vijf euro per stuk. Voor ieder klein blok dat verkocht wordt, komt er een groot blok in de bak.''

Of je nu ambitieus bent of gewoon lekker wil bewegen; Gymnastiekvereniging Impala is een vereniging waar iedereen, jong en oud, welkom is. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of zou je een keer willen komen kijken of meetrainen? Kijk dan op gvimpala.nl of stuur een mail naar info@gvimpala.nl.

Meer berichten
Nieuwste reacties