Raad jij hoeveel duploblokjes er in de vaas van de speelotheek zitten? Je kunt er een leuke prijs mee winnen! Nieuwe leden draaien aan een rad voor kortingen of gratis strippenkaarten. Deze acties lopen twee weken vanaf vrijdag 26 januari.
Raad jij hoeveel duploblokjes er in de vaas van de speelotheek zitten? Je kunt er een leuke prijs mee winnen! Nieuwe leden draaien aan een rad voor kortingen of gratis strippenkaarten. Deze acties lopen twee weken vanaf vrijdag 26 januari. (Foto: OBS De Heerd)

Heropening Speelotheek Leusden

Woensdag 17 januari opende Speelotheek Leusden voor het eerst haar deuren in haar nieuwe onderkomen bij basisschool De Heerd aan de Berkelwijk in Leusden. Op vrijdag 26 januari om 8.45 uur opent wethouder Erik van Beurden samen met de kinderen van De Heerd, leden en vrijwilligers van Speelotheek Leusden. Het wordt een bubbelende openingshappening met veel bellenblaas en kinderchampagne.

Leusden - Speelotheek Leusden leent speelgoed en spellen uit voor alle leeftijden en draait geheel op de inzet van vrijwilligers. Die vrijwilligers hebben een enorme pluim verdiend volgens Betsie van Dort, voorzitter van de speelotheek. Nadat het besluit om te verhuizen viel, was alles binnen twee weken geregeld. "Het was spullen pakken en gaan. Ik wil dan ook alle vrijwilligers heel erg bedanken voor hun inzet. Ook twee serviceclubs hebben geholpen door op een zaterdag met heel veel mensen en auto's alles naar De Heerd te brengen. Gelukkig viel de verhuizing in de kerstvakantie, zodat de leerlingen er geen last van hadden." De speelotheek had in principe een prima plek bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, maar financiële en ideële overwegingen deden het bestuur besluiten een locatie met lagere huur te zoeken. "Na het wegvallen van de subsidie was de huur van het CJG niet meer op te brengen," zegt Van Dort. "Als voorzitter van een maatschappelijke organisatie vond ik die huurprijs niet meer uit te leggen aan onze leden. Dat geld kon beter in uitleenmaterialen gestopt worden." Van Dort is uiteindelijk erg blij met de verhuizing. "De nieuwe locatie bij basisschool De Heerd is licht, ruim en zichtbaar. Dat Voila ons deze ruimte aanbood zag ik bovendien als een win-winsituatie omdat wij materialen willen bieden die aansluiten bij het onderwijs. En zo zitten wij heel dicht bij elkaar." Ook Kirstin Siteur, directeur van OBS De Heerd is tevreden met de nieuwe huurders. "Het is super dit in de school te hebben. Wij roepen altijd heel hard dat kinderen moeten spelen. Dan is het handig om spelen en educatie samen te brengen. De kinderen snapten ook meteen het concept." Sinds woensdag 17 januari is de Speelotheek weer geopend op woensdag-; vrijdag- en zaterdagochtend en om de week op vrijdagavond. Eén keer per maand is de speelotheek op zaterdagochtend gesloten. Op http://speelotheek-leusden.nl/ vindt u de exacte openingstijden. Hier vindt u ook alle informatie met betrekking tot de abonnementen. "Voor de vrijdagochtend zijn wij nog op zoek naar een extra vrijwilliger en verder is iedereen met belangstelling welkom om zich als vrijwilliger aan te melden. We kijken naar wat je leuk vindt om te doen en passen dat in de Speelotheek, " aldus Betsie van Dort.

Meeste reacties

1/1