Hans Vial van Intersport Daka Amersfoort kreeg de Award Beste Verkoopmedewerker.
Hans Vial van Intersport Daka Amersfoort kreeg de Award Beste Verkoopmedewerker.

Winnaars op sportief Brand Event

Leusden - Maandag 15 januari vond het SBC Brand Event FW 18/19 plaats in het Sports Business Centre aan de Plesmanstraat. Het event trok opnieuw veel bezoekers uit de Nederlandse sportretail. Met rond 450 vakbezoekers lagen de aantallen 5% boven de herfst-wintereditie van vorig jaar.

De bezoekers konden zowel in de permanente showrooms als bij de deelnemers van de Sneak PreView terecht om zich te oriënteren op de nieuwe collecties voor herfst-winter 2018-2019. Alle showrooms waren ingericht in de sfeer van de nieuwe collecties en ook op de beursvloer (Sneak PreView) werd er veel aandacht besteed aan een attractieve, verzorgde presentatie. Het aanbod van de volledig bezette beursvloer bestond uit een attractieve mix aan bekende merken uit schoenen, sport, sportmode, wintersport en ski hardwaren. De 20 vertegenwoordigde merken, waaronder Goldbergh, O'Neill, Picture, Quiksilver, Barts en Superdry vormden een waardevolle aanvulling op het al zeer complete aanbod dat het hele jaar door in Sports Business Center te vinden is.

Aan het thema van het evenement, de sportbranche komt bij elkaar, werd gedurende de dag op verschillende manieren invulling gegeven. De dag was van vroeg tot laat voorzien van volledig verzorgde catering en er was ruimschoots gelegenheid om de nieuwe collecties te bekijken en bij te praten met branchegenoten.

De dag kende een mooie afsluiting met avondeten, live-muziek en als hoogtepunt de uitreiking van drie branche Awards. Naast de bekende Peter Dankaart Cup is Sports Business Center samen met de Exposantenvereniging en haar partners 333 Media, Detex, InRetail en FGHS een nieuwe traditie gestart: de Awards Beste Leverancier en Beste Verkoopmedewerker honoreren bijzondere prestaties in de branche en brengen onderwerpen zoals 'life-long-learning' en het belang van samenwerking tussen leverancier en retailpartner onder de aandacht in de branche. Lees onderstaand de details omtrent de Award-uitreikingen.

De uitreiking van de Awards werd met grote betrokkenheid gevolgd door een groot aantal aanwezige exposanten, retailers, collega's en familieleden van de genomineerden. Aansluitend aan de uitreiking zette coverband Grooveline het muzikale programma voort met een daverend feest.

Award Beste Verkoopmedewerker
De branche nomineerde een groot aantal winkelmedewerkers en al snel was duidelijk wie de 2 personen aan de leiding van dit klassement waren: Niels Venrooij van De Wit Schijndel en Hans Vial van Intersport Daka Amersfoort. Beiden scoorden hoog op de vastgestelde criteria: expertise, verkooptalent en sociale competenties. De lange ervaring van Hans Vial gaf de doorslag in het juryoordeel en legde hem als winnaar vast. Hij nam de prijs met gepaste trots in ontvangst.

Award Beste Leverancier
Ook bij deze Awards stonden er twee partijen aan de leiding: Goldbergh (Sandra Peet & Lieke van den Berg) eindigde op de 2e plaats en Fischer Sports (Herbert Martin) was trotse winnaar van de Award Beste Leverancier 2018. Beide bedrijven voldoen volgens de branche en de jury aan de vastgestelde criteria: samenwerking, assortiment & innovatie, duurzaamheid en kennis & organisatie. De jury honoreerde de prestaties van beide bedrijven en benadrukte de kracht van Sandra Peet en Lieke van den Berg als boegbeeld van het merk Goldbergh en van Herbert Martin van het merk Fischer Sports in de Benelux. Herbert Martin nam vol trots de trofee in ontvangst en gaf aan blij verrast te zijn met deze waardering.

Peter Dankaart Cup
In het leven geroepen door Wim Jacquet tijdens het 50-jaar Daka congres werd deze wisseltrofee in 2015 voor het eerst uitgereikt aan een zelfstandige sportdetaillist die zich profileert door excellent of onderscheidend ondernemerschap. De winnaar van de prijs is bepaald door een jury van branchespecialisten, bestaande uit Jan-Willem Juffer (Intersport), Terence Abrahamsen (Sport 2000), Dave Quadvlieg (InRetail), Adri Zwarthoff (Craft), Corbert Zuijdervliet (Twinsport) en Maas van Drie (333 Media). Na de eerste winnaar Daka volgde Intersport Twinsport. Dit jaar werd de Award dus voor de 3e maal uitgereikt en voor het eerst zonder Peter Dankaart zelf, die op 24 juli van vorig jaar overleed. De initiatiefnemer van de Award Wim Jacquet en Jan-Peter Dankaart hebben na een persoonlijke toespraak de winnaar bekend gemaakt: de inventiviteit en eigen kracht van detaillist Buitensport Four Seasons hebben doorslag gegeven in de eindrace. Eigenaren Paul en John Faber namen vol blijdschap de indrukwekkende bokaal in ontvangst en vierden hun succes met collega's en leveranciers.

Meer berichten
Nieuwste reacties