Alice Thuss neemt afscheid met een kus. In haar nieuwe functie gaat ze terug naar de kern. Evenementen organiseren bij Strand Horst. "Lekker dichtbij huis, dus ik kan op de fiets." (Foto: Quirine van Mourik)
Alice Thuss neemt afscheid met een kus. In haar nieuwe functie gaat ze terug naar de kern. Evenementen organiseren bij Strand Horst. "Lekker dichtbij huis, dus ik kan op de fiets." (Foto: Quirine van Mourik) (Foto: Quirine van Mourik)

Alice Thuss vertrekt bij Fort33

Tien jaar stond Alice Thuss klaar voor Fort33. Ze begon als programmeur en jongerenwerker bij wat toen nog De IJsbreker heette, kreeg in de loop der jaren steeds meer coördinerende taken en werd gaandeweg een publieke figuur in Leusden. Vrijdag 14 januari nam ze afscheid van haar functie als coördinator/programmeur en van haar collega's bij Fort33.

door Quirine van Mourik

Leusden - Op haar laatste werkdag wordt Alice getrakteerd op een heerlijke lunch met haar collega's. Later op de middag is er nog een officiële afscheidsreceptie. Door de gang 'sluipt' een van de vaste vrijwilligers met een samenzweerderige blik rond. Hij heeft een cadeau geregeld voor de kat van Alice en het gerucht gaat dat dit een hele pallet vol kattenbrokjes is. Alice kijkt er vertederd naar en speelt gepaste geschoktheid als er eerst gevraagd wordt of ze wel met de auto is en er daarna met een lege palletwagen gerommeld wordt in de gang. "Daar ga je toch van houden," zegt ze geamuseerd. "Je maakt hier onderdeel uit van een familie. Als je veel samen aanwezig bent voor evenementen en activiteiten dan verbindt dat. Mijn hoofdtaken waren bandjes programmeren en vrijwilligers coördineren. Ik heb me al die jaren hard gemaakt voor Puddingpop en was nauw betrokken bij Leusden Jazz. daar heb ik met volle teugen van genoten. Door de jaren heen heb ik veel mooie en heftige dingen meegemaakt." Een van die heftige dingen was het overlijden van Hans van Hamersveld. Samen met hem was Alice nauw betrokken bij veel evenementen. Als een van de mooiste dingen noemt Alice de nazit aan de bar, als een evenement weer is afgelopen en opgeruimd. "Hoe groot of klein een evenement ook is, als je achteraf met klappende benen en pijnlijke voeten samen aan de bar het glas heft op weer een succesvol evenement, dan is dat echt genieten." Alice Thuss is van de mensen bij Fort33 gaan houden. "Fort33 doet zoveel mooie en belangrijke dingen voor de mensen in Leusden en omgeving. Daar heb ik altijd hard voor gevochten en dat blijven de mensen hier ook doen, daar ben ik van overtuigd. De IJsbreker heeft heel bewogen jaren gehad de laatste tien jaar. Daar ben ik bij geweest. In een klein team als dat van Fort33 lopen de taken van alle medewerkers altijd een beetje door elkaar. Ik ben sociaal betrokken en altijd aanwezig met een luisterend oor. De jongeren noemen mij gekscherend 'Ma'. Maar het meeste plezier heb ik altijd beleefd aan het organiseren van evenementen. Ik wens voor Fort33 nog meer vertrouwen van de gemeente en de bewoners van het dorp. De IJsbreker/Fort33 is echt een begrip in Leusden. Ik ga de mensen hier missen, maar ik weet zeker dat alles hier doorgaat. Het voelt als een warm afscheid."

Meer berichten
Nieuwste reacties