Renée Noor verzorgt met Spin & Kwispel cursussen zoals de puppycursus, en behendigheidslessen, maar heeft ook hondenuitlaatservice, dierenverzorging aan huis en een knaagdierenpension. (Foto: sanimage.nl)
Renée Noor verzorgt met Spin & Kwispel cursussen zoals de puppycursus, en behendigheidslessen, maar heeft ook hondenuitlaatservice, dierenverzorging aan huis en een knaagdierenpension. (Foto: sanimage.nl) (Foto: Hetty Heijne)

Passie voor dieren bij Spin & Kwispel

Bij Spin & Kwispel kun je terecht voor vragen, advies en begeleiding over opvoeding en probleemgedrag van honden, maar ook voor hondenuitlaatservice, dierenverzorging aan huis en er is een knaagdierenpension.

LEUSDEN - Spin & Kwispel is het bedrijf van de Leusdense Renée Noor. Van jongs af aan heeft zij een passie voor dieren. Vanaf haar 10de was zij regelmatig op de kinderboerderij en in het asiel of de kennel te vinden om de dieren te verzorgen. Daarnaast verzorgde ze dieren van de buren en omgeving en ook thuis waren er huisdieren. De stap om de opleiding tot dierenartsassistent te volgen was dan ook een logische keuze.

"Na mijn opleiding als dierenartsassistente heb ik doorgeleerd voor alles wat met hondengedrag te maken heeft", vertelt Renée. "Tijdens mijn studie en mijn werk als dierenartsassistente verdiende ik bij door het uitlaten van honden en zorgde bij mensen thuis voor hun huisdier. In 2010 besloot ik alles te combineren en heb ik Spin & Kwispel opgestart.
Ik verzorg met Spin & Kwispel diverse cursussen die erop gericht zijn de pup of hond op te opvoeden, oefeningen te leren of gewenst gedag aan te leren. De methodes die hiervoor worden gebruikt zijn in de loop der jaren veranderd. Vroeger werd de slipketting gebruikt, tegenwoordig draait het om het motiveren van goed gedrag. Zonder dwang, zonder fysieke straf en zonder het oproepen van een schrikreactie.''
De cursussen worden gegeven op zaterdagochtend en dinsdagavond bij Kanoboerderij Berg. Door de week (en desgewenst in het weekend) gaat Spin & Kwispel op pad met honden: wandelen met een groep van 8 tot 10 honden in de bossen van Austerlitz, Nimmerdor, Soesterduinen en de Kozakkenput. ''We halen en brengen uw hond in onze speciaal ingerichte auto zodat uw hond veilig vervoerd kan worden.''

''Gaat u een dag of langer weg van huis en wilt u dat uw huisdier goed wordt verzorgd in zijn eigen omgeving? Dan kunt u gebruik maken van onze dierenverzorging aan huis. Uw huisdier kan zo thuis in zijn vertrouwde omgeving blijven als u weg bent. We houden contact tijdens uw vakantie door het sturen van filmpjes en foto's, zodat u kunt zien hoe het met uw huisdier gaat. Konijnen, kleine vogels en knaagdieren kunt u ook naar ons knaagdierenopvang brengen.'' Wilt u ook met uw hond op cursus? Meer informatie of misschien een van de lezingen volgen zoals de lezing 'Leer je hond beter begrijpen' die maandagavond 26 februari om 19.30 uur wordt gegeven? Kijk dan op spinenkwispel.nl of de facebookpagina. Bellen of mailen kan ook via 06 - 28893011 of info@
spinenkwispel.nl.