Foto: AMBC Achterveld

Equipe Brouwer uit Leusden kampioen bij AMBC Achterveld

Achterveld - AMBC Achterveld huldigde maandagavond 8 januari tijdens haar algemene ledenvergadering de kampioenen 2018.

In de C-klasse lieten Bart-Jan en Annet Brouwer uit Leusden met hun behaalde 198 punten hun opponenten ver achter zich. Hans Beerenfenger en Jacques Ploeger uit Ede promoveerden met een score van 190 punten naar de A-klasse. De equipe van Bertus Kolkman en Gerrit van Assen uit Wezep/Zwolle wisten met 198 punten een prominente winnaarspositie in de A-klasse te nemen. Om klokslag 20.00 uur opende voorzitter Henk Hazeleger de vergadering. hij sprak over een enthousiaste club waar we trots op zijn. "Kenmerkend voor de vereniging zijn de nieuwe initiatieven, er is altijd iets te verbeteren en dat doen we dan ook", aldus de preses. Dit jaar bestaat de vereniging 60 jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. De voorzitter bedankte alle uitzetters en controleurs en sprak zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers.

In zijn jaarverslag sprak de secretaris Paddy Jans over een subliem jaar. "Wij zijn supertrots op het gevestigde deelnamerecord van maar liefst 383 equipes", aldus de scribent. Jans gaf op ludieke wijze een samenvatting van de ritten in 2017. Hij sprak over zes 'fantastische ritten' en was vol lof over de deskundige uitzetters. Hij kijkt met een tevreden gevoel terug op het 2017 en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Penningmeester Jan Traa sloot zich hier volledig bij aan. Hij presenteerde de jaarcijfers 2017 en de begroting voor 2018. Vicevoorzitter Adri Brundel presenteerde het rittenprogramma voor 2018. Op 11 maart gaat het seizoen van start met de lentepuzzelrit, uitgezet door Jaap Spaargaren. De Koningsrit zal op 22 april plaatsvinden, uitzetter is Joop van der Gronden. Op 21 mei wordt in de ochtend de Pinksterrit georganiseerd, waarvoor Adri en Michel Brundel tekenen. Paddy Jans en Joan Oostveen nemen op 9 september het Rondje Achterveld voor hun rekening en op 14 oktober zullen Henk en Jannie Hazeleger de Jubileumrit presenteren. Het rittenseizoen wordt op 18 november afgesloten met de snertrit, uitgezet door Bertus en Henny van der Horst.

Tot slot gaf voorzitter Hazeleger toelichting op de jubileumrit. "Iedere deelnemer mag trucs indienen die de uitzetters verwerken tot één geheel. Dit samen met speciale verrassingen zal deze rit een heel eigen karakter geven", aldus de voorzitter. Omstreeks 21.45 uur bedankte Hazeleger de aanwezigen voor hun belangstelling en voor de in goede sfeer verlopen vergadering.

Meer berichten

Shopbox