Johan de  Kruijff en Jan Maasland namen de Zilveren Speld namens de winnende organisaties in ontvangst. (Foto: gemeente Woudenberg)
Johan de  Kruijff en Jan Maasland namen de Zilveren Speld namens de winnende organisaties in ontvangst. (Foto: gemeente Woudenberg)

Zilveren Speld voor Oud Woudenberg en SWO

Maandagavond 8 januari wenste Woudenberg elkaar een gelukkig en gezond nieuw jaar. Net als voorgaande jaren opende burgemeester Cnossen de avond met een nieuwjaarstoespraak waarin zij terugblikte op het afgelopen jaar en vooruitkeek naar het nieuwe jaar. De Zilveren Speld ging dit jaar Stichting Oud Woudenberg en Stichting Welzijn Ouderen (SWO).

Woudenberg - Burgemeester Cnossen opende de avond met de traditionele nieuwjaarstoespraak. Daarbij stond zij stil bij de afgelopen jaarwisseling in Woudenberg. Het totale schadebedrag in de openbare ruimte was dit jaar €1.085.

Het was dit jaar de vijfde keer dat de Zilveren Speld werd uitgereikt. Deze onderscheiding werd in 2014 door de gemeente in het leven geroepen om waardering naar inwoners uit te spreken voor wat zij betekenen voor de Woudenbergse samenleving. Dit jaar mochten Stichting Oud Woudenberg en Stichting Welzijn Ouderen (SWO) de Speld in ontvangst nemen. Johan de Kruijff en Jan Maasland namen de Zilveren Speld namens deze organisaties in ontvangst.

De Stichting Welzijn Ouderen is al jarenlang actief in Woudenberg. Zij verzorgen onder andere het ouderenvervoer in het dorp, de klussendienst, het Alzheimer café, huisbezoek aan 75-plussers en het organiseren van activiteiten voor senioren op het gebied van sport, cultuur, ontmoeting en ontspanning. Ook leverden zij een bijdrage bij de decentralisatie van de zorg en Wmo vanaf 2015.

In de Oudheidkamer van Stichting Oud Woudenberg komt de geschiedenis van Woudenberg tot leven. De vrijwilligers van de stichting zetten zich in om het Woudenberg van vroeger onder de aandacht te houden bij inwoners. Ze organiseren bijvoorbeeld tentoonstellingen en historische avonden. De stichting heeft maar liefst 800 donateurs.

Meer berichten

Shopbox