De Korf geeft het toneel weg aan de vrijwilligers en hun welverdiende onderscheidingen. (Foto Hetty Heijne)
De Korf geeft het toneel weg aan de vrijwilligers en hun welverdiende onderscheidingen. (Foto Hetty Heijne)

Vrijwilligers stralen in De Korf

Tijdens het laatste weekend voor kerst werden de Leusdense Vrijwilligerstrofee en de AFAS Aanmoedigingsprijs van 2017 uitgereikt. Dit jaar stuurden 26 Leusdense en Achterveldse organisaties hun aanmeldingen in.

LEUSDEN - De jury noemde de inzendingen 'Projecten met een grote variatie die kleur geven aan onze dorpen Leusden en Achterveld'. Na intensief beraad van de jury werden uiteindelijk vijf organisaties genomineerd: Sportvereniging Avanti, gymnastiekvereniging Impala, Activiteiten Jozefkerk Achterveld, vereniging Door Achterveld Voor Achterveld (DAVA) en Make & Mend.

Vrijwilligerstrofee

Voor het zestiende jaar op rij was de fraai versierde De Korf het toneel voor de uitreiking van de gewilde prijzen. Burgemeester G. Bouwmeester mocht de Leusdense vrijwilligerstrofee, bestaande uit een wisselbokaal en een bedrag van 1000 euro, uitreiken de winnaar van dit jaar: 'Door Achterveld Voor Achterveld'. Het comité Vrijwilligerstrofee zei over DIVA: "Het is een jonge organisatie die heeft laten zien dat je bestaande en nieuwe organisaties kunt verbinden op zo'n manier, dat alle bewoners optimaal gebruik kunnen maken van de vrijwillige inzet. Doelstelling van de organisatie is te zorgen dat mensen zolang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen en participeren in de samenleving. Afhankelijk van de maatschappelijke vraag, worden allerlei diensten en voorzieningen geregeld door vrijwilligers'. Een blije Lucas Koch, voorzitter van DAVA nam de prijs van de burgemeester in ontvangst.

AFAS Aanmoedigingsprijs

Naast de vrijwilligerstrofee werd tevens de AFAS Aanmoedigingsprijs 2017 uitgereikt door Piet Mars, lid van de Raad van Bestuur. De wisselbeker en een bedrag van 750 euro ging dit jaar naar het project Make & Mend, een maatschappelijk initiatief, geheel georganiseerd door vrijwilligers met ondersteuning van het borduur- en textielatelier Mod'Ani. Het comité Vrijwilligerstrofee kwam tot deze keuze omdat Make & Mend een atelier is waar vluchtelingen en statushouders hun vak of hobby kunnen uitoefenen. Het samen handwerken verbindt mensen en culturen. Tijdens het handwerken leren de vluchtelingen en statushouders en de vrijwilligers van Make & Mend elkaar kennen, ontstaat er begrip voor elkaars cultuur, kunnen de vluchtelingen en statushouders de Nederlandse taal in de praktijk oefenen en kunnen creatieve ideeën onderling gedeeld worden. Na de prijsuitreiking was er tijd om nog gezellig na te praten en deelnemen aan een uitgebreid lunchbuffet, verzorgd door De Korf.

Meer berichten

Shopbox