Maak een flitsende start met je goede voornemens! Met Zumba voor Spieren doe je samen met Ruby aan sport, geef je aan een goed doel en vind je misschien een nieuwe kennis of hobby.
Maak een flitsende start met je goede voornemens! Met Zumba voor Spieren doe je samen met Ruby aan sport, geef je aan een goed doel en vind je misschien een nieuwe kennis of hobby. (Foto: Quirine van Mourik)

Zumba voor Spieren in Fort33

Houd je van dansen en heb je graag iets over voor een ander? Dan is Zumba voor Spieren een leuke en sportieve manier om in actie te komen voor een goed doel. Ruby Pahladsingh verzorgt op zondag 10 januari een laagdrempelige swingende zumba work-out in Fort33 om geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen.

door Quirine van Mourik

Leusden - De zumba instructrice heeft een sterke persoonlijke motivatie om Zumba voor Spieren te organiseren. "We zijn in onze familie meerdere mensen kwijtgeraakt aan een ernstige spierziekte," zegt Ruby. "Mijn vader komt uit een gezin met twaalf broers en zussen en daarvan is de helft al overleden. Nu ik een zoontje heb besef ik nog eens extra hoe belangrijk het is om hier onderzoek naar te doen. Het geld gaat daarom naar het kindercentrum van stichting Spieren voor Spieren, waar het ingezet wordt voor snellere diagnoses en behandelplannen. Ik vind het heel belangrijk om iets voor een ander over te hebben en heb me daarom al eerder voor goede doelen ingezet. Mijn moeder zegt wel eens, je kunt niet de hele wereld redden. Maar ik dít kan ik wel. Ik heb een eigen bedrijf, sponsors en ik zit in een fase in mijn leven waarin ik tijd heb iets goeds te kunnen doen. Met hetgeen dat binnen mijn bereik ligt zet ik me met veel passie in voor dit goede doel."
Voor de mensen die niet bekend zijn met zumba nog even een korte uitleg. Bij zumba wordt gedanst op opzwepende muziek. Door de tempowisselingen in de nummers gaat ook je hartslag sneller en langzamer, net als bij een intervaltraining op de fiets of in de sportschool. Door de muziek en de grote bewegingen krijgt je hele lichaam een complete work-out. Zumba voor Spieren wordt gehouden in Fort33 aan de Bavoortseweg 25, op zondag 10 januari van 11.00 tot 12.00 uur. De entree van 10 euro gaat helemaal naar het goede doel. "Voor 10 euro kun je ergens lekker koffie gaan drinken, maar ik zou het geweldig vinden als veel mensen mee komen doen met Zumba voor Spieren. Ook voor mensen die nog nooit aan zumba hebben gedaan is het goed te doen, want ik heb in de choreografie vooral pasjes en bewegingen verwerkt die goed te volgen zijn. Mensen zeggen dat zumba meer een feestje is dan een training," zegt Ruby.
Je kunt vooraf inschrijven en doneren via de website sportenvoorspieren.nl/actie/zumbavoorspieren. Je kunt hier ook vrijblijvend doneren, maar het is natuurlijk veel leuker om mee te doen. Aan de zaal kunnen ook entreekaarten gekocht worden, maar er zit wel een grens aan hoeveel mensen er in de zaal passen. Vooraf inschrijven is dus handig. Het doel van Ruby is om ten minste 500 euro bijeen te brengen.

Meer berichten

Shopbox