Vorig jaar waren er veel mensen uit de regio in Dickenskleding op het festival. Komt u dit jaar ook verkleed?
Vorig jaar waren er veel mensen uit de regio in Dickenskleding op het festival. Komt u dit jaar ook verkleed? (Foto: Quirine van Mourik)

Dickens Leusden Festival is terug

Vorig jaar stelde de organisatie achter Dickens Leusden Festival dat dit een evenement moest worden waarbij thuisblijven geen optie was voor de Leusdenaren. De verwachtingen werden overtroffen. Niet alleen de Leusdenaren kwamen al dan niet verkleed naar de Hamershof. Met 20- tot 25-duizend bezoekers uit de hele regio werd het festival een groot succes en daarom krijgt het festival een vervolg op zaterdag 16 december van 11.00 - 19.00 uur in de Hamershof.

Leusden - "De tweede editie wordt na het succes van vorig jaar nog mooier, met nog meer koren en ambachten," zegt Coen van Baardwijk, voorzitter van Dickens Leusden. De organisatie heeft er hard aan gewerkt om het festival in Leusden bekendheid te geven. Het is een festival voor Leusdenaren door Leusdenaren. "Dit jaar hopen we op nog meer acts en mensen in Dickenskleding. We hebben al aanmeldingen van mensen die verkleed naar de Hamershof komen om de sfeer te verhogen. Je kunt er ook een prijs mee winnen. Dus kom verkleed en laat je fotograferen door onze fotograaf. Wij kiezen dan de leukste foto's. En mochten de feestwinkels in Leusden al hun kleding verhuurd hebben, dan kan er dit jaar op de kerstmarkt ook een en ander gekocht worden. Een eenvoudig hoofdkapje voor een dame koop je al voor een paar euro." Niet alleen de mensen zijn zaterdag in stijl gekleed. De Hamershof wordt versierd met 200 kerstbomen en door het hele winkelcentrum liggen strobalen tussen de ruim 150 kramen van de kerstmarkt. "De bedrijven werken fantastisch mee, alle winkeliers staan verkleed achter hun kramen. De kerstmarkt loopt nu helemaal tot Greefhorst en Bras73 en is uitgebreid met een brocantemarkt." Voor kinderen is er ook veel te doen. Ze kunnen op bezoek bij Scrooge, zwieren in de nostalgische zweefmolen, springen op het winterspringkussen en meedoen aan de speurtocht. Alle Leusdense basisscholen zijn bovendien vooraf benaderd met een leuk informatief pakket over de periode van Dickens, zodat de kinderen ook weten wie Scrooge is. Een oude rijke vrek die uiteindelijk ontdooit en de kerstgedachte met iedereen deelt. Omdat de meeste bezoekers niet zo rijk zijn, heeft Dickens Leusden de wenswolk in het leven geroepen. Heb jij een wens voor iemand? Verdient iemand een extraatje? Geef dan achterop de wenswolk aan wie je wil verrassen, waarom en waarmee. De organisatie kiest een aantal wensen uit om uit te voeren. Van Baardwijk: "We houden het bewust bij kleinigheidjes zoals een bos bloemen voor een oppasoma of kaartjes voor de dierentuin voor een gezin dat het niet ruim heeft. Zo kunnen we meerdere wensen uit laten komen." Het programma staat op www.dickensleusden.nl.

Meer berichten

Shopbox