Tijdens het Dickensfestival kan je niet anders dan respect hebben voor alle ondernemers, figuranten en muzikanten die zich de hele dag van hun beste kant laten zien.
Tijdens het Dickensfestival kan je niet anders dan respect hebben voor alle ondernemers, figuranten en muzikanten die zich de hele dag van hun beste kant laten zien. (Foto: Quirine van Mourik)

Alles is Kerst in Leusden en Woudenberg

Je hoeft de radio maar aan te zetten en je weet het. Het is weer kersttijd. Kerstliefhebbers kunnen weer los op kerstmarkten, proeverijen en workshops. Bomen en lampjes worden van zolder gehaald en de kerstversiering is niet aan te slepen. Voor al die kerst-o-fielen zetten wij een aantal kerstmarkten uit de nabije omgeving in een overzicht.

Leusden - Er is genoeg te beleven in de gemeenten Leusden en Woudenberg. Vorig jaar trok de kerstshow van tuincentrum Eurofleur zo'n 300.000 bezoekers en ook dit jaar kan iedereen zich te buiten gaan aan allerhande kerstversiering. Maar stiekem genieten wij het meest van de inmiddels traditionele ijsberenband en de dieren in de kerststal. Zaterdag 9 december is er in Woudenberg een gezellige kerstmarkt met proeverij van 15.00 tot 21.00 uur. De kerstmarkt is in en rondom de kerk op het Kerkplein, Middenstraat en Schoutenstraat. De winkeliersvereniging DES pakt uit met veel marktkramen met kerstartikelen en kerstmuziek. Zondag 10 december houdt Máxima's een kerstmarkt op het Máximaplein in Leusden. Met zangkoren, vuurkorven, glühwein, warme chocolademelk, snoepen van de gepofte kastanjes of van traditionele bratwurst en natuurlijk leuke kramen om je laatste kerstinkopen bij te doen. En dat allemaal in mooie aangepaste Dickenskleding. Na het grote succes van vorig jaar wordt op zaterdag 16 december opnieuw het Dickensfestival gehouden in de Hamershof. Het winkelcentrum wordt omgetoverd tot een nostalgisch dorp in kerstsfeer vol kramen met bijzondere producten en lekkernijen, attracties, figuranten, theateracts, koren en muziek. Voor kinderen is deze dag een belevenis. Zij krijgen een indruk van het leven in de 19de eeuw en zullen hun ogen uitkijken over al die ouderwets verklede personen. Ook worden er leuke activiteiten gehouden. Kom je zelf ook in Charles Dickens kleding? Een jury kiest de mooiste/origineelste/grappigste outfit/personage. Misschien win je wel een leuke prijs! In Achterveld wordt jaarlijks ten behoeve van een wezenproject in Oekraïne in en rond de Jozefkerk een kerstmarkt gehouden. Geen kramen met standaardspullen op zondag 17 december, maar een laagdrempelige knusse markt met een levende kerststal, een smid die sierwerk maakt, artikelen uit Oekraïne en een keur aan eigengemaakte kerstspullen. De markt is open van 10.30 - 15.00 uur. Op 22 en 23 december wordt De Biezenkamp voor het evenement Proef de Biezenkamp omgetoverd tot een sfeervol kerstlandschap met kersthuisjes. Voor kinderen en volwassenen zijn er twee dagen lang allerlei leuke activiteiten zoals ijspegelvangen, Café Chantant en natuurlijk de proeverij met alle heerlijkheden van de plaatselijke horeca. Op beide dagen start het programma om 14.00 uur en eindigt het niet voor 22.00 uur. Kijk voor programma en tijden op de Facebookpagina van De Biezenkamp.

Meer berichten

Shopbox