Logo leusdennu.nl


Theo Nijland
Theo Nijland (Foto: Ben van Duin)

Theo Nijland met 'Desalniettemin'

Leusden - In alle eenvoud aan de vleugel gezeten, weet Theo Nijland je elke keer weer te betoveren met zijn liedjes. In deze reprise van het enthousiast ontvangen Desalniettemin toont Nijland zich ook een ware entertainer. Hij is erudiet en toch sexy, bloedserieus en toch grappig. Zijn liedjes zijn muzikale en tekstuele hoogstandjes en bovenal heel persoonlijk en toegankelijk. Ze laten je voelen dat je niet alleen staat in alle ellende.

Nijland liedjes zijn altijd van topkwaliteit. Met ‘Desalniettemin’ heeft hij dat niveau nog meer weten op te krikken. ‘Desalniettemin is een absoluut hoogtepunt in de Nederlandse kleinkunst’, aldus Patrick van den Hangenberg in De Volkskrant, die het programma vijf sterren toekende. Ook vijf sterren van de Theaterkrant: ‘Met Desalniettemin bewijst Nijland dat hij niet gemist kan worden, want hij heeft zijn gelijke nog niet. Een man, een vleugel en een microfoon, messcherpe ironie en ware emotie… Je likt je vingers er bij af’. Theo Nijland won twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs. In 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

Vrijdag 24 november / 20.00 uur / € 17,00. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa van Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden op do, vr en za van 11.00-15.00 uur.

Meer berichten

Shopbox