Logo leusdennu.nl


Sinterklaas heeft een voorliefde voor bijzondere vervoersmiddelen, we zagen hem in Leusden al in een brandweerwagen, een sportwagen en meer. Waar zou hij dit jaar in arriveren?
Sinterklaas heeft een voorliefde voor bijzondere vervoersmiddelen, we zagen hem in Leusden al in een brandweerwagen, een sportwagen en meer. Waar zou hij dit jaar in arriveren? (Foto: Quirine van Mourik)

Sinterklaas is weer onderweg naar Plein en Erf in Leusden

Zou Sinterklaas wel naar Leusden kunnen komen? Veel kinderen in Leusden kijken met spanning naar het Sinterklaasjournaal, want het lijkt helemaal niet goed te gaan. Een grote storm, het drijvende Grote Boek in Dokkum. De winkeliers van de Hamershof gaan er in ieder geval van uit dat de goedheiligman gewoon, zoals afgesproken om 13.30 uur zal aankomen op 't Plein in de Hamershof. Want, Sinterklaas zegt zelf altijd: "Alles komt altijd goed."

Leusden - Ook voor de winkeliersvereniging was het enige tijd onzeker of Sinterklaas weer zou arriveren in Leusden. Maar omdat het voor veel kinderen ondenkbaar is dat de goedheiligman Leusden zou overslaan, is er hard gewerkt om de organisatie rond te krijgen. Daarom is de activiteitencommissie van winkelcentrum de Hamershof blij te kunnen melden dat de regelpieten er toch weer in geslaagd zijn om Sint Nicolaas en zijn gevolg op zaterdag 18 november naar de Hamershof te laten komen. Hij zal ontvangen worden door locoburgemeester Albert Dragt. Op een groot podium op 't Plein voor de Jumbo supermarkt zal feestpiet Damario vanaf 13.00 uur met twee van zijn danspieten beginnen met iedereen in Sinterklaasstemming te brengen. Sinterklaas zelf verwacht een half uur later aan te komen. Ook nu blijft het een verrassing welk vervoermiddel hij dit keer heeft gekozen om naar Leusden te komen. In ieder geval zal hij zijn paard die middag rust gunnen. Het is handig als de kinderen zelf met hun familie zoveel mogelijk op de fiets komen in verband met de verwachte drukte. De Sint zal niet lang op het podium op 't Plein blijven. Op het Erf is ook een podium opgesteld. Daar wil de Sint rond 14.30 uur, samen met de kinderen, graag de dansshow van het Pietenteam van studio Pauline bijwonen. Stilzitten of -staan is er voor de bejaarde Sint niet bij. De oude Sinterklaasbrandweerauto van de opperbrandmeester Piet Bas staat opgesteld bij de 'Scrum' aan de kop van de Kooikersgracht. Iedereen die het leuk vindt kan met deze Sinterklaasbrandweerauto op de foto door het maken van een selfie. Sint-Nicolaas hoopt dat hij daar ook bij kan zijn. Pas om 16.00 uur zal de goedheiligman vertrekken, maar niet nadat hij de 'uitzwaaishow' op 't Plein heeft bijgewoond. www.hamershof.nl.

Meer berichten

Shopbox