Logo leusdennu.nl


Tijdens de techniektraining bij Theo Meijer Sport wordt uitleg gegeven over worpen en grepen. Helemaal links op de foto: Theo Meijer. (Foto: Hetty Heijne)
Tijdens de techniektraining bij Theo Meijer Sport wordt uitleg gegeven over worpen en grepen. Helemaal links op de foto: Theo Meijer. (Foto: Hetty Heijne) (Foto: Hetty Heijne)

Judo: zoveel meer dan een leuke sport

Al 25 jaar is Theo Meijer Sport, gelegen aan de Plantageweg 6, een begrip in Leusden en omstreken. "In januari 1993 zijn we ooit begonnen als judoclub in de gymzaal aan de Lijsterbeslaan. Naast judo hadden we ook karate, jiujitsu en kickboksen, maar judo was toen wel het grootste onderdeel", vertelt Theo Meijer, judoka in hart en nieren.

Leusden - "Judo is een ontzettend leuke sport die door iedereen van 4 tot 80 jaar beoefend kan worden. Het is misschien wel een van de meest bekende zelfverdedigingssporten, die uitgegroeid is tot een topsport", vervolgt Meijer. "De sport wordt op het hoogste niveau beoefend door zowel mannen als vrouwen, jongens en meisjes. Judo is niet alleen een leuke sport; buiten zelfverdediging is het een sport die enorm helpt bij de ontwikkeling van kinderen. Het is een leerschool voor zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline en voor jezelf opkomen, maar ook leren vallen, opstaan en rollen. Soms worden ouders zelfs door artsen geadviseerd hun kinderen naar judo te sturen."

Theo Meijer is een succesvol wedstrijdjudoka en heeft de meeste haalbare (Olympische) titels behaald. Nu ligt zijn focus bij het geven van judolessen. Samen met zijn team van gediplomeerde judotrainers geeft hij les aan volwassenen en kinderen vanaf vier jaar. "Het gaat bij de vierjarige meer om het tuimelen, stoeien en leren rollen en vallen. Vanaf zes jaar ga je de grepen en de techniek leren. Als je verder komt kun je verschillende kleuren banden en slippen behalen tot de zwarte band aan toe. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om aan wedstrijden deel te nemen. We hebben hiervoor een aparte wedstrijdtak waar we talentvolle judoka's helpen zich te ontwikkelen richting de topsport.'' Momenteel zijn er zijn er verschillende judoka's van Theo Meijer Sport die op Europees en Olympisch niveau wedstrijden doen. Geen zin in wedstrijden en gewoon lekker judoën? Maak dan eens kennis met de fanatieke recreatiegroep.

Theo Meijer sport is een club waarbij je alle zelfverdedigingssporten kan doen, maar daarnaast hebben ze ook sportschoolactiviteiten zoals aerobics- en fitness. Ze zijn heel compleet geworden, maar het is wel een sportschool waar het verenigingsleven nog steeds het kloppende hart is.
Benieuwd of judo iets voor jou is? Stap dan eens binnen op de locatie in Leusden of op een van onze buitenlocaties in Amersfoort of Woudenberg. Proef de sfeer en maak een afspraak voor een proefles. Je kunt vier keer komen meetrainen om te kijken of je judo leuk vindt en er zijn iedere dag judolessen. Eerst meer informatie? Kijk dan op www.theomeijersport.nl of op de Facebookpagina.

Meer berichten

Shopbox