Logo leusdennu.nl


Mariëtte Druyff is erg benieuwd naar alle inspirerende matches die vrijdag 17 november gemaakt gaan worden. (Foto: Quirine van Mourik)
Mariëtte Druyff is erg benieuwd naar alle inspirerende matches die vrijdag 17 november gemaakt gaan worden. (Foto: Quirine van Mourik) (Foto: Quirine van Mourik)

Matchbeurs: creatief verbinden op de beursvloer

Vrijdag 17 november wordt van 08.00 tot 10.00 uur bij Arag de 12de editie van Matchbeurs Leusden gehouden. Tijdens dit netwerkevent voor en door Leusdense vrijwilligersorganisaties en bedrijven, vinden verschillende partijen elkaar op de beursvloer om een match te maken met gesloten beurs.

door Quirine van Mourik

Leusden - Voor bedrijven is dit een manier om zich maatschappelijk in te zetten. Vrijwilligersorganisaties kunnen op de beursvloer zoeken naar partners, om voor elkaar te krijgen wat op een andere manier misschien niet haalbaar is. Er wordt gestart met een ontbijt, waarna de burgemeester samen met Maartje van den Berg, voorzitter van de stuurgroep van de Matchbeurs, de beurs zal openen. Gedurende één uur krijgen alle deelnemers de kans elkaar te vinden en een match te maken. Deze matches worden ter plekke vastgelegd bij de notaris. Het mooie van de gemaakte matches is dat er volgens een principe van wederkerigheid gewerkt wordt. Een goed voorbeeld is de match tussen een bedrijf en de EHBO-vereniging die tijdens een eerdere editie gemaakt werd. Het bedrijf betaalde voor nieuwe gele hesjes voor de EHBO'ers en de vereniging verzorgde als wederdienst een cursus EHBO voor de werknemers van dat bedrijf. Mariëtte Druyff, consulent Team Samenleving Larikslaan 2 en projectleider van de Matchbeurs: "Hoewel er vooraf veel wensen en diensten bekend zijn gemaakt in een lijst, gaat de beursvloer pas open na het luiden van de bel. Daarna is het een drukte van belang voor de beste en leukste matches. Het gaat er officieel aan toe met een spreekstalmeester en hoekmannen in herkenbare jasjes, die de deelnemers helpen bij het maken van een match. Alles gebeurt binnen dat ene uur, zelfs de bekrachtiging bij de notaris na het sluiten van de match. Elke match staat voor gemiddeld 1000 euro. Het kan heel klein, maar ook enorm groot. In 2006 begonnen we met 26 matches. Vorig jaar is er voor 149.000 euro aan matches gesloten. We hopen dat aantal dit jaar te overtreffen. Steeds meer bedrijven weten ons te vinden. Het is echt een netwerkevent waar je bij moet zijn geweest."

Meer berichten

Shopbox