Logo leusdennu.nl


Algemene directeur Frank de Reij: ''Dit is een groot compliment voor de artsen en medewerkers van ons ziekenhuis.'' (Foto: Frank Noordanus)
Algemene directeur Frank de Reij: ''Dit is een groot compliment voor de artsen en medewerkers van ons ziekenhuis.'' (Foto: Frank Noordanus) (Foto: Ton Koetsier)

Meander nummer 3 in Top 100

Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft de derde plaats behaald in de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. Dit is een flinke stijging ten opzicht van vorig jaar (15de plek).

Amersfoort -  - De top-3 notering geeft aan dat de kwaliteit van het ziekenhuis prima op orde is op een groot aantal onderdelen. Het Meander Medisch Centrum scoort goed op veel voorkomende ingrepen zoals het verwijderen van de galblaas, het behandelen van darm- en borstkanker en heupfracturen. Ook de controle op ondervoeding, delier en bloedvergiftiging is beter dan elders.

Frank de Reij, algemene directeur (CEO) van Meander M.C.: "Ik ben enorm trots op deze hoge plek in de AD Top 100. Het is een zeer groot compliment voor alle artsen en medewerkers van ons ziekenhuis. Zij zetten zich elke dag in voor excellente zorg. De hoge positie in de AD Top 100 Ziekenhuizen bevestigt ook het gemiddelde rapportcijfer (8,5) dat patiënten ons geven. Patiënten kunnen bij ons rekenen op een hoge kwaliteit van zorg, in onze operatiekamers, aan bed en op onze poliklinieken."

De Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad kijkt voor de beoordeling van de Nederlandse ziekenhuis puur naar medische indicatoren, omdat dat het meeste inzicht geeft in de kwaliteit van zorg. Andere zaken worden niet meegewogen. Dit jaar is de veertiende keer dat de landelijke ranglijst verschijnt. Elke keer worden de ziekenhuizen op verschillende punten beoordeeld. Meander heeft door de jaren heen bijna altijd een positie in de top 20 behaald. Het Meander heeft nevenlocatie in Nijkerk, Leusden, Baarn en Barneveld.

Meer berichten

Shopbox