Logo leusdennu.nl


In het Cultuurhuis bruist het van de activiteiten aanstaande zaterdag. Bent u er ook bij? (Foto: Quirine van Mourik)
In het Cultuurhuis bruist het van de activiteiten aanstaande zaterdag. Bent u er ook bij? (Foto: Quirine van Mourik) (Foto: Quirine van Mourik)

Duurzaam in WAUW!denberg

Van dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, tot en met zondag 29 oktober, de startdag van de Fairtradeweek, staat Woudenberg in het teken van duurzaamheid: WAUW!denberg. Met veel activiteiten in het kader van duurzaamheid hoopt de gemeente Woudenberg in samenwerking met Cultuurhuis Woudenberg nog meer mensen te verleiden duurzaam te leven.

Woudenberg - WAUW!denberg ging op dinsdag 10 oktober al van start en trok sindsdien met wisselend succes bezoekers. Zo wordt traditiegetrouw het repaircafé goed bezocht. Het populaire concept werd zelfs op camera vastgelegd door een filmploeg van RTV Utrecht. Speciaal voor de schoolgaande jeugd was er nog een fietscheck voor goede fietsverlichting in deze donkere dagen. De wensboom, waarin mensen sinds maandag 20 oktober hun duurzame wens kunnen ophangen, moest echter door de vrijwilligers zelf in elkaar geknutseld worden bij gebrek aan aanmeldingen van kinderen. Ina Müller, programmacoördinator van Cultuurhuis WAUW!denberg: "Het is voor het eerst dat we dit organiseren, dus het is uitproberen wat werkt. Op de website van het cultuurhuis is in ieder geval het volledige programma te vinden met per activiteit een wat uitgebreidere omschrijving. Zaterdag 28 oktober is de dag dat alles gaat samenkomen tijdens de WAUW!dag. Dan zijn er verschillende leuke activiteiten en een informatiemarkt. Op woensdag 25 oktober is er van 19.30 tot 21.30 uur een informatieavond over het verduurzamen van woningen. Daar krijgen mensen meer informatie over het 'nul-op-de-meter concept en hoe ze dit in hun eigen woning kunnen toepassen. We hopen dat dit ook nog behoorlijk wat bezoekers trekt."
Op de WAUW!dag is er vanaf 11.00 uur veel gelegenheid voor duurzame ontmoetingen. Op de infomarkt maakt u kennis met verschillende organisaties en bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid. Daarnaast kunt u van 11.00 tot 12.00 uur op de koffie bij Gijs de Kruif, wethouder duurzaamheid. En van 12.30 tot 14.00 uur kunt u aan de dorpssoep met dorpsgenoten, waar de burgemeester u persoonlijk zal bedienen. Die soep wordt trouwens op meer dan één manier een echte dorpssoep, want vrijdag 27 oktober mag iedereen die dat wil van 10.00 tot 12.30 uur komen helpen snijden en koken onder het genot van een kopje koffie of thee en de soep wordt gemaakt van lokale producten die misschien niet zo mooi meer zijn, maar nog wel lekker. Ook op de vrijdag, wordt van 15.15 tot 18.00 uur de eerste matchbeurs gehouden van Woudenberg.

Meer berichten

Shopbox