Logo leusdennu.nl


Foto: Ronald Staal
Foto: Ronald Staal

Chessqueens schaken in Leusden

Leusden - De chessqueens Anne Haast en Tea Lanchava speelden zaterdag 30 september in mfc Antares een simultaan tegen 29 spelers uit Leusden en Woudenberg, aangevuld met twee Ermelose schakers.

Om 13:00 uur waren alle spelers aanwezig en verrichtte wethouder voor sportzaken Dragt de eerste zet. Dit bleek een goede keus, die Anne vervolgens op de andere borden herhaalde. Doordat de zwartspelers verschillende antwoorden kozen waren er al snel geen twee partijen meer gelijk. De laatste partij eindigde rond 18:00 uur.
Anne Haast speelde 21 partijen waarvan ze er slechts een verloor: die tegen Gert Jan Fröberg. Daarnaast speelde ze remise tegen Bert Uneken, Miriam Brandsen en Ronald Staal. Tea speelde in een iets kleinere groep, met veel jeugdspelers. Zij speelde ook vaak meerdere partijen tegen de tegenstanders en verloor slechts van Ralf van den Burg (uit Ermelo) en Dick Willigenburg.
Een schitterende schaakdag mogelijk gemaakt door Schaakvereniging Leusden met sponsoring van uwetloket, WillemdeSchaker en schildersbedrijf Grünbauer uit Woudenberg, Renaultdealer van 't Klooster uit Leusden en het fonds samenlevingsinitiatieven van de gemeente Leusden.
Nadat de laatste partijen geschaakt waren, was er voor de spelers die de beste prestaties neergezet hadden, een leuk klein aandenken. Voor de jeugdspelers waren er speciale chessqueens notatieboekjes en pennen. Beide vrouwen mochten een bos bloemen van Van Beest bloemen in ontvangst nemen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox