Logo leusdennu.nl


Nationale Kringloopdag bij Kringloop Leusden en Amersfoort

Leusden - Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden viert op zaterdag 7 oktober de Nationale Kringloopdag. Tijdens deze jaarlijkse feestdag zal Kringloop Amersfoort een muziek en platenbeurs organiseren en vindt bij Kringloop Leusden de antiek en curiosamarkt plaats.

Vinylliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Kringloop Amersfoort aan Zwaaikom 21. Bij de muziek en platenbeurs zal een groot assortiment vinyl, platen, cd’s, muziekboeken en muziekinstrumenten te vinden zijn.

Bij Kringloop Leusden kan gesnuffeld worden in een uitgebreide selectie antiek en curiosa bij de elk jaar populairder wordende antiek en curiosamarkt. Al meer dan tien jaar organiseert Kringloop Leusden aan de Bedrijfsweg 1 deze markt. Op beide locaties zijn de toegang, de koffie en koekjes gratis.

Bij veel kringloopwinkels, aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland, is het feest op zaterdag 7 oktober. Nederland kan op zoek naar verborgen schatten bij de kringloop tijdens de negende Nationale Kringloopdag.

Met de Nationale Kringloopdag wordt ook de Week van de Duurzaamheid ingeluid, kijk voor meer informatie daarover op: Facebook.com/Duurzaam033.

Tijdens de Nationale Kringloopdag kan het publiek kennis maken met een heel bijzondere branche. De kringloopbranche geeft niet alleen spullen een tweede kans maar, wat veel mensen nog niet weten, geeft ook mensen een tweede kans.

Om het publiek te laten zien welke goede dingen kringlooporganisaties doen voor mens en milieu zetten ze hun deuren op 7 oktober wagenwijd open.

Niet alleen het milieu, maar ook mensen hebben profijt van de kringloop. De opbrengst van de verkochte spullen wordt grotendeels geïnvesteerd in mensen die het moeilijk hebben om op de reguliere arbeidsmarkt een baan te vinden. In de kringloopbranche werken bijvoorbeeld mensen die moeten re-integreren nadat ze langdurig werkloos of ziek zijn (geweest) of mensen die een beperking hebben. Bij elkaar gaat het om duizenden mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Kortom, kringlopen levert een grote bijdrage aan mens en milieu.

Muziek en platenbeurs: Kringloop Amersfoort, Zwaaikom 21, 10.00-17.00 uur.
Antiek en curiosamarkt: Kringloop Leusden, Bedrijfsweg 1, 10.00-16.00 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox