Logo leusdennu.nl


Ook Star heeft op hoog niveau in de dressuursport gepresteerd. Hij zat aan zijn top en moest verkocht worden. Dankzij het Second Life-plan zijn Irja (op paard) en Rietje (staand) nu de vaste ruiters. (Foto: Hetty Heijne)
Ook Star heeft op hoog niveau in de dressuursport gepresteerd. Hij zat aan zijn top en moest verkocht worden. Dankzij het Second Life-plan zijn Irja (op paard) en Rietje (staand) nu de vaste ruiters. (Foto: Hetty Heijne)

Een tweede leven voor paarden

Familiemanege De Treekhoeve in Den Treek-Henschoten zet zich al jaren in om mensen verantwoord kennis te laten maken met de paardensport. De Treekhoeve heeft hiervoor manegepaarden, pensionpaarden en leasepaarden. Daarnaast zijn zij gestart met een nieuw concept: het Second Life-plan voor paarden.

LEUSDEN - Er zijn diverse redenen om minder te kunnen rijden of zelfs over te gaan tot verkoop van uw paard. Zo kunt u denken aan een paard dat voor de eigenaar niet meer op het gewenste niveau kan rijden vanwege bijvoorbeeld een blessure of een eigenaar die vanwege privéredenen niet meer voor zijn paard kan zorgen. Veel eigenaren doen hun paard dan met pijn in het hart weg, soms zelfs via een handelaar.
"Dit is niet nodig! Wij bieden een verantwoorde bestemming voor zo'n paard", vertelt Anneke Kruis, eigenaresse van De Treekhoeve. "Wij hebben het 'Second Life-plan voor paarden' waarbij u wellicht een mogelijkheid heeft om uw paard in uw bezit te houden en u hoeft geen overhaaste beslissingen te nemen. Wij kunnen u ontzorgen, ontlasten en bieden uw paard een goed thuis".
Hoe werkt het Second Life-plan? Anneke vervolgt: "Per paard wordt bekeken voor welke doeleinden het ingezet kan worden. Hierna maken we een individueel begeleidings- en verzorgingsplan zodat het paard werk aangeboden krijgt wat het aan kan en het niet overvraagd wordt. Wij nemen de gehele verzorging op ons en regelen verder alles voor uw paard zoals op zoek gaan naar een geschikte ruiter. Per paard worden ruiters gezocht die intensief worden begeleid. Het paard loopt hierbij niet in de manegelessen mee. Wilt u zelf toch een of een aantal dagen blijven rijden? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.''
Een voorbeeld van het Second Life-plan is Amaretto. Een jachtpaard dat door een blessure geen jachten meer lopen. Na het herstel van zijn blessure heeft Amaretto nu drie vaste ruiters die met hem aan het werk zijn volgens een goed begeleidingsplan. Dressuur rijden en heerlijke bosritten gaan hem goed af, Amaretto is weer helemaal opgebloeid. Zo maar een voorbeeld uit de praktijk dat elk paard een tweede kans verdient, bij de juiste persoon terecht komt en weer gewaardeerd en gerespecteerd wordt. Wilt u meer informatie over het Second Life plan voor Paarden of heeft u andere vragen? U bent van harte welkom op maandag- en vrijdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur of eventueel op afspraak. U kunt De Treekhoeve telefonisch bereiken via 033 - 4622020 of 06 - 23667528, via e-mail: manegetreekhoeve@gmail.com of kijk op de website www.manegetreekhoeve.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox