Logo leusdennu.nl


Suzanne houdt zo van lezen dat ze niet kan kiezen welk boek haar lievelingsboek is. (Foto: Quirine van Mourik)
Suzanne houdt zo van lezen dat ze niet kan kiezen welk boek haar lievelingsboek is. (Foto: Quirine van Mourik)

Lievelingsboek van: Suzanne Kamp

Suzanne Kamp (vandaag 7 jaar geworden) zit net in groep vier op OBS De Bongerd en heeft dus nog maar een jaar leesonderwijs gehad. Maar door haar interesse in verhalen was lezen iets dat ze graag leerde en nu al heel goed kan. Ze doet het zo graag dat ze volgens haar moeder letterlijk alles leest.

Leusden - "Ze leest echt alles wat los en vast zit," zegt Eveline Goudswaard. "Van teksten op gevels en verkeersborden tot etiketten op producten uit de supermarkt. En natuurlijk boeken en strips. Suzanne had dus ook heel veel moeite met het kiezen van één lievelingsboek voor dit interview. Bij het uitzoeken van een boek lag er al gauw een hele stapel op de bank."
Suzanne vertelt dat ze wel een favoriet boek heeft, maar dat ligt op school en kan dus niet op de foto. "Het boek heet Dagboek van een muts," vertelt Suzanne. "Dat heb ik pas gekregen van mama. Die heeft ze bij elkaar gespaard bij het tankstation. Ik mag het van de juf op school lezen omdat ik de boekjes op school niet zo leuk vind. Maar ik kan er nog niet zoveel over vertellen, want ik ben er net in begonnen."
Dagboek van een muts van Rachel Renée Russel gaat over Nikki, een meisje dat veel blunders maakt en hier op humoristische wijze in haar dagboek over schrijft. "Het is een echt meisjesboek," vindt Suzanne. Thuis is ze gek op sprookjes en andere verhalenboeken. Volgens Eveline is vooral het sprookjesboek erg populair, omdat Suzanne van prinsessenverhalen houdt. "Neehee…," zegt Suzanne, "ik vind sprookjes leuk omdat ik houd van slèchteriken in sprookjes! Al is Sneeuwwitje toch iets leuker, want die is mooi." Verder wacht ze elke week met smart op de nieuwe Donald Duck. "Het is niet echt een boek, maar eigenlijk zijn de strips over Donald Duck en Katrien Duck mijn echte lievelingsboeken. Daarin staan allemaal verhalen over Donald Duck en Katrien Duck en Willie Wortel en Gijs Gans. Donald is de oom van Kwik, Kwek en Kwak en Katrien is de tante van Lizzy, Juultje en Babetje. Het zijn eenden. Donald heeft een petje op en Katrien heeft een strik. Ze beleven veel avonturen. Donald is erg slecht. Hij is wel aardig, maar een beetje dom en heel ongeduldig. Soms vangen de zware jongens Donald. Dat zijn dieven. En dan wordt Donald gered door Kwik, Kwek en Kwak en een kabouter. Ik vind het leuk dat er elke week nieuwe verhalen zijn en dat je sommige verhalen verder kan lezen op de tablet. Ik houd heel veel van boeken, maar nog meer van strips," beslist Suzanne uiteindelijk.

Ook met je favoriete boek in de krant? Stuur een e-mail naar redactie.lnu@persgroep.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox