Logo leusdennu.nl


Dominique (zang) wordt begeleid door Eelco Menkveld op piano, Hans van Gelderen, gitaar en Sybren van Doesem op trompet. (Foto: DT)
Dominique (zang) wordt begeleid door Eelco Menkveld op piano, Hans van Gelderen, gitaar en Sybren van Doesem op trompet. (Foto: DT)

Tuinconcert: Dominique Engers

Dominique Engers: afgestudeerd theaterwetenschapper, cabaretière, schrijfster van veel theatervoorstellingen, musicals, meezingspektakels en bekend sneldichteres. Maar bovenal gedreven en begenadigd liedjesschrijver. Zij treedt zondag 17 september op in Theater De Tuin.

Leusden - 'Ik heb in mijn hele carrière heel veel verschillende dingen gedaan, van cabaret tot voorstellingen schrijven en spelen, maar eigenlijk heeft één ding altijd als een rode draad door mijn carrière gelopen, en dat is liedjes schrijven. Weliswaar op de achtergrond, maar Ik ben het wel altijd blijven doen en ooit moest het er eens van komen dat ik me helemaal aan die liefde zou overgeven. Ik wordt nou eenmaal het meest gelukkig van liedjes schrijven', aldus Dominique. 'Samen met podiumcollega's en goede vrienden Eelco Menkveld en Wessel Coppes heb ik me de afgelopen jaren toegelegd op het maken van nieuw Nederlands repertoire, waarbij ik de teksten schrijf en Eelco en Wessel de muziek', aldus Dominique.
Op de vraag hoe het theaterconcert 'Geen Haast' tot stand is gekomen, antwoordt Eelco Menkveld: 'Het is een gezamenlijk idee van Dominique en mij geweest. Dominique en ik spelen al jaren samen. Zo hebben we een aantal malen een voorstelling gemaakt voor het Texel Theaterfestival, waarin steeds een aantal eigen liedjes verwerkt waren. We hadden al eerder bedacht dat we meer met liedjes wilden gaan doen, wat uiteindelijk resulteerde in het album 'Geen Haast'. Na de release van de plaat ontstond het idee om de liedjes ook naar het theater te gaan brengen'. 'En dat heeft geresulteerd in het theaterconcert 'Geen Haast' gaat Dominique verder. 'Een concert van 'het betere Nederlandse lied', met een geheel eigen stijl, die past in de theatertraditie. Ik noem het eigenlijk het liefst een theatraal literair concert. Ik voel me in deze voorstelling als een vis in het water. Ik doe namelijk wat ik het allerliefste doe: het publiek beroeren met mijn teksten en liedjes. Het accent ligt op de teksten, daar kan ik alles in kwijt wat mij raakt en bezig houdt en waar ik het publiek graag deelgenoot van wil maken', sluit Dominique af.
Dominique Engers en Eelco Menkveld schrijven sinds deze zomer ook 'Veertjes' voor het radioprogramma 'Andermans Veren' van Kick van der Veer op Radio 5. Dominique schrijft de liedjes, geënt op een actueel onderwerp en Eelco zet ze op muziek. Een aantal van deze 'Veertjes' zullen zij ook ten gehore brengen tijdens hun theaterconcert 'Geen Haast' in Theater De Tuin op zondag 17 september om 15.30, waar Dominique (zang) begeleid wordt door Eelco Menkveld op piano, Hans van Gelderen, gitaar en Sybren van Doesem op trompet.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox