Logo leusdennu.nl


Roorda schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op een dramatische gebeurtenis. (Foto: DLV)
Roorda schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op een dramatische gebeurtenis. (Foto: DLV)

Win entreekaarten voor Rishi

Amersfoort - Firma MES speelt vrijdag 22 september de voorstelling Rishi in De Lieve Vrouw. Lezers van deze krant kunnen entreekaarten winnen.

Rishi is een theatrale live-reconstructie van een noodlottige gebeurtenis. Op 24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend.

Voor 'Rishi' verdiepte schrijver Kees Roorda zich uitgebreid in de politierapporten, de getuigenverklaringen en de rechterlijke uitspraak. Ook sprak hij met onder andere Rishi's moeder, zijn neef en hun advocaat. Zo probeert hij een caleidoscopisch beeld te krijgen van wat er die ochtend op het station gebeurde en de impact op betrokkenen.

Roorda schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op deze dramatische gebeurtenis. Theatergroep Firma MES geeft al deze mensen, elk met een eigen waarheid en perspectief, een stem.
Kees Roorda (1967) is regisseur, auteur en theatermaker. Hij is mede-oprichter en artistiek leider van theatercollectief The Glasshouse dat voorstellingen maakte met acteurs, filmmakers, componisten, musici, beeldend kunstenaars, dichters en rappers. Voor Tryater schreef hij in 2013 De Wouden en in 2016 De Wierheid fan Wylgeragea. In 2007 sprak hij de Staat van het Theater uit, de traditionele opening van het Nederlands Theaterfestival.
De Lieve Vrouw geeft twee sets van twee vrijkaarten weg voor deze voorstelling op vrijdag 22 september om 20.30 uur. Winnen? Stuur voor maandag 18 september een mailtje naar geerteke@lievevrouw.nl. Prijswinnaars krijgen bericht.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox