Logo leusdennu.nl


Zintuigen prikkelen bij jarige Vallei Horstee

Leusden - Dit jaar bestaat de agrarische natuur- en milieuvereniging Vallei Horstee 20 jaar. En dit mag gevierd worden. Zaterdag 2 september is er een spetterend jubileumfeest. Er zijn interessante en leuke activiteiten. Er is livemuziek, demonstraties en wie weet komt u de echte ganzenhoeder tegen. De start is om 11.30 uur.

Voor jong en oud
Op het erf van Groot Zandbrink komt een interactieve markt. De markt is opgebouwd uit een aantal thema pleinen.
Op het voedingsplein zijn verse producten aanwezig; zuivel, groente, vlees en brood. In diverse kraampjes worden allerlei producten gepresenteerd, afkomstig van boeren uit de streek. Gelegenheid om te proeven, ruiken en voelen aan deze streekproducten. Zo ontstaat een idee van bereidingswijze, geur en smaak van heerlijke en verse producten.
In het agribusiness plein presenteren bedrijven zich die nodig zijn om een agrarisch bedrijf goed te laten functioneren. Het geeft een indruk met welke bedrijven Vallei Horstee een relatie heeft. De bedrijven vervullen allen een functie rondom het boerenbedrijf.
Speciaal voor de kinderen is er het poldersportplein. Oud Hollandse spelletjes in de wei. Garantie voor een uitstekend vermaak met allerlei sportieve activiteiten. Natuurlijk ontbreken de boerderijdieren hier niet.

Vrijwilligers
Vallei Horstee kan alleen bestaan door de inzet van vele vrijwilligers. Ongeveer 140 vrijwilligers helpen op vele manieren mee. Zij bouwen de Valleihekken, restaureren oude werktuigen, onderhouden moestuin en akkers. Er is een imkerij, het theehuis en nog veel meer. Alle werkgroepen zijn vertegenwoordigd op het vrijwilligersplein. Ook hier is van alles te leren, te voelen, te proeven en te ruiken.

Natuur- en milieuvereniging
De agrarische natuur- en milieuvereniging Vallei Horstee is actief in de Gelderse Vallei. Boeren en burgers werken samen aan landbouw, natuur, milieu en landschap. Op 28 augustus 1997 werd de vereniging opgericht als “Leusder Horstee”. Toen nog alleen actief in de gemeente Leusden, later werd het werkgebied uitgebreid en de naam veranderd in Vallei Horstee. Inmiddels heeft de Vallei Horstee ruim 400 leden.
Vallei Horstee is deelnemer in agrarische natuurcollectieven. Hierin worden contracten afgesloten voor het agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Boeren, landgoedeigenaren en particuliere beheerders ontvangen via de collectieven een subsidie en krijgen advies over het beheer.
Jaarlijks worden er diverse lezingen, informatiebijeenkomsten, excursies en bedrijfsbezoeken georganiseerd. Hiernaast wordt een aantal evenementen georganiseerd, waar heden en verleden samen komen. De Ploegdag, Hooidag, Oogstdag en Houtdag zijn terugkerende evenementen boeiend voor jong en oud. Ieder evenement heeft een eigen sfeer die past bij het seizoen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox