Logo leusdennu.nl


Aan de koffietafel

"Gelukkig wat koeler en natter deze week. Daar is de natuur hard aan toe", zegt Harrie. "Er wordt ook wat onweer verwacht. Het ging wel tekeer vorige week. Zelfs in een woonhuis ingeslagen in Leusden. Dat gebeurt niet vaak. Maar als het gebeurt kan je meteen alle elektriciteitsdraden vervangen. Net als al je elektrische apparaten."

"Bij onweer kan je het beste bij je tv en computer de stroom er afhalen. Dan loop je niet het risico dat die kapot gaan als de bliksem in de buurt inslaat", weet Remco te vertellen. "Eerst maar even nagenieten van al dat mooie weer wat we tot nu toe gehad hebben", zegt Eveline. "En de horren nakijken", reageert Yvette. "Volgens de kenners gaan we de komende maand veel last van muggen krijgen."

"Nee hè", zegt Frans. "Ik heb een echte hekel aan muggen. Er hoeft er maar eentje in mijn slaapkamer te zitten en ik ben de hele nacht op jacht. Zodra ik het licht uit doe zitten ze altijd bij mijn gezicht. Vreselijk is dat." "Ach, eerst muggen en een maand later de wespen. Zo gaat dat al jaren", weet Jan. "Er zijn genoeg middelen om je er tegen te wapenen. Ze horen er gewoon bij. Hoewel het aantal best binnen de perken mag blijven van mij."

Zeskamp en zeepkistenrace

"Aanstaand weekend het grote dorpsfeest van Leusden op het plein van De Biezenkamp. Mooi dat de Stichting Dorpsfeest Leusden dit voor elkaar heeft gekregen", vertelt Frederieke. "Met op zaterdag een echte zeskamp en een zeepkistenrace. Leden van de Ronde Tafel hebben een paar puike zeepkisten in elkaar gezet. Het wordt een waar spektakel. In de avond livemuziek op het muziekplein met lekkere meezingers. Op zondag staan er een ontbijt, een quiz en een puzzeltocht door Leusden op het programma. Uitgezet door de VVV."

"Ik hoop echt dat het een traditie wordt", vindt Vivian. "Met dit soort evenementen behouden we het dorpse karakter van Leusden. Gezellig onder elkaar en voor iedereen die Leusden een warm hart toedraagt."

Reageer als eerste
Meer berichten