Logo leusdennu.nl


Vlinder- en bijendag in Leusden

Leusden - Stap in de wondere wereld van vlinders en bijen op zondag 18 juni. Op deze dag organiseren Het Koetshuis Stoutenburg, De Groene Belevenis en de Vlinder- en bijentuin tussen 12.00 en 16.00 uur de jaarlijkse Vlinder- en bijendag. Een fietsroute, verkrijgbaar op de locaties en bij de VVV, verbindt de drie locaties. De toegang is gratis.

Op elke locatie worden activiteiten georganiseerd voor jong als oud. Bij het Koetshuis Stoutenburg kan er gekeken worden in de bijenstal en laten de imkers zien hoe honing geslingerd wordt. Verder is er een vlinderbingotocht uitgezet en kunnen er maskers of butterfly-feeders gemaakt worden.

In de Struintuin bij De Groene Belevenis kan er met loep en zoekkaart gezocht worden naar de bijen en vlinders die de tuin bezoeken, is er een speurtocht voor kinderen en kunnen insecten onder een microscoop van dichtbij bekeken worden.

In de Vlinder- en bijentuin wordt informatie gegeven op welke wijze een tuin insectenvriendelijk kan worden ingericht. Verder zijn er diverse creatieve activiteiten voor kinderen en kan de vlinder-kijk-route gelopen worden. Tevens kan er in de tuin genoten worden van de beelden van Annelies Peters.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Reageer als eerste
Meer berichten