Logo leusdennu.nl


Paardencoach Barbara de Wildt met twee van de pony’s die gebruikt worden bij de cursus ‘Pony Power voor Kids’ op het landelijk gelegen terrein van Zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg. (Foto: Hetty Heijne)
Paardencoach Barbara de Wildt met twee van de pony’s die gebruikt worden bij de cursus ‘Pony Power voor Kids’ op het landelijk gelegen terrein van Zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg. (Foto: Hetty Heijne)

Pony Power Kids bij Paardenkr8

Barbara de Wildt is al sinds haar jeugd gek op dieren, met een speciale passie voor paarden. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring als docent op het voortgezet onderwijs (VMBO en MBO) en naast het lesgeven hielp zij leerlingen die extra zorg of een steuntje in de rug nodig hadden. Barbara besloot haar passie voor paarden en coaching te combineren en werd gecertificeerd paardencoach onder de naam Paardenkr8 (Paardenkracht).

LEUSDEN -. Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar biedt Paardenkr8 binnenkort de cursus 'Pony Power voor Kids'. "Dit is een landelijk concept waar kinderen met behulp van pony's werken aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden, samenwerken, het omgaan met emoties, het aangeven van grenzen en het verkrijgen van meer zelfvertrouwen", vertelt Barbara. "Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat dieren en vooral paarden en pony's een zeer gunstige invloed hebben op de gemoedstoestand van mensen en vooral kinderen. Ze stemmen af op de frequentie van het kind, waardoor deze zich geaccepteerd voelt en daardoor op een natuurlijke manier in contact komt met anderen en zichzelf. Paarden en pony's spiegelen het kind zijn of haar gedrag en reageert hierop. Door deze reactie krijgen kinderen inzicht over hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan".
Pony Power voor Kids bestaat uit vijf lessen van twee uur en een terugkomdag. De groepen bestaan uit vier tot maximaal zes kinderen en elke les heeft een eigen thema. Bij een bepaald thema horen opdrachten die worden uitgevoerd vanaf de grond (er wordt dus niet paardgereden). Alle kinderen krijgen daarnaast een werkboek dat ze moeten invullen, zowel tijdens de lessen maar ook thuis. Afhankelijk van de leeftijd kunnen hierbij natuurlijk de ouders/verzorgers of andere familieleden of kennissen helpen. Aan het eind van de training krijgen de ouders/verzorgers een verslagje over de ontwikkeling die het kind heeft doorgemaakt en krijgen de kinderen een heus diploma mee naar huis.
Vrijdag 8 september houdt Paardenkr8 een informatiemiddag voor Pony Power voor Kids. Aansluitend hierop start 22 september een nieuwe cursus. Locatie voor beide is de landelijk gelegen Zorgboerderij Blommendal aan de Ruifweg 6 in Stoutenburg. Ouders/verzorgers met kinderen vanaf 6 jaar zijn tijdens de informatiemiddag van harte welkom om te ervaren wat coaching met paarden inhoudt en kinderen kunnen deelnemen aan een workshop. Geïnteresseerd? Meldt u dan vooraf wel even aan via: paardenkr8@gmail.com, ook voor overige vragen. Websites: www.paardenkr8 of www.ponypowervoorkids.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten