Logo leusdennu.nl


Foto: Hans van Oosterhoudt

Hoevelakens meisje (14) door misdrijf om het leven gebracht

HOEVELAKEN/ACHTERVELD - In het water van een sloot aan het Emelaarsepad in Achterveld is vrijdagmiddag 2 juni het lichaam van een meisje aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat het meisje door een misdrijf om het leven is gebracht. Zaterdagochtend heeft de politie bekendgemaakt dat het slachtoffer een 14-jarige Hoevelakense is.

Rond 17.00 uur schakelde een getuige vrijdag de politie in omdat er een lichaam in het water lag. Direct werd de omgeving afgezet en gingen specialisten van de Forensische Opsporing aan de slag. Daarbij maakten zij ook gebruik van speurhonden. Een politiehelikopter maakte overzichtsfoto's van het gebied rond de vindplaats.

Een groot rechercheteam doet nog steeds onderzoek naar wat er vrijdagmiddag 2 juni gebeurd is. In verband met sporenonderzoek heeft de Mobiele Eenheid het gebied rondom het Emelaarsepad in nacht van vrijdag op zaterdag bewaakt. Zaterdag 3 juni vond er verder sporenonderzoek plaats in de omgeving waar het meisje is gevonden.

De recherche doet een dringend beroep op getuigen. Mensen die iets gezien hebben in de omgeving van het Emelaarsepad die vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur, wordt verzocht zich te melden bij de recherche. Ook mensen die informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn, wordt verzocht zich te melden. Dat kan via tel. 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan via 0800-7000 of via M-online.

Reageer als eerste
Meer berichten