• Alles
  • (2)
    Muziek

Basiscursus Sterrenkunde voor beginners

woensdag 21 maart 20:00 - 22:00 uur

Vraagt u zich wel eens af welke sterren u nu eigenlijk ziet als u op een heldere avond naar boven kijkt? Of wellicht heeft u diepere vragen als: hoe is het heelal ontstaan en wat is de plek van onze aarde daarin?

Tal van hemelverschijnselen als zons- en maansverduisteringen, planeten in ons zonnestelsel, sterrenbeelden en de melkweg zijn met de juiste basiskennis van de astronomie eenvoudig te herkennen en te verklaren.

Sterrenwacht Midden-Nederland in Amersfoort biedt die basiskennis en brengt de sterrenhemel een stuk dichterbij door u in een zestal cursusavonden wegwijs te maken op het gebied van astronomie en het aanpalende gebied van ruimtevaart. We gaan in op de sterrenkunde als wetenschap, de geschiedenis van sterrenkunde, de sterrenhemel, de zon, aarde en maan, ons zonnestelsel, het melkwegstelsel en het heelal.

Deze basiscursus wordt gehouden op zes woensdagavonden, te weten 14, 21 en 28 maart en 4, 11 en 18 april 2018 in onze sterrenwacht. De lessen duren van 20:00 tot 22:00 uur. De kosten voor deelname bedragen 60 euro exclusief het Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling die als leidraad dient voor de cursus en die u zelf dient aan te schaffen.

Nadere informatie:

Duncan Broekhuizen: duncan.broekhuizen@sterrenwacht-mn.nl


deel deze activiteit

Locatie

Sterrenwacht Midden-Nederland
Amersfoort
Schothorsterlaan 27
3822na